Till mobilversionen av huddinge.se

Du kommer väl med på Huddinge demokratidagar?

Den 10-14 oktober kommer det att finnas många spännande aktiviteter, föreläsningar och möten runt om i Huddinge! Här kan du läsa hela programmet.

Skapa konst på tema normkritik på Ung 142 i Skogås, debattera den offentliga konsten i Huddinge kommun eller prata klimat och migration med svenska europaparlamentariker på Södertörns Högskola.

I år är det femte gången Huddinge kommun bjuder dig in till att vara med och lyfta demokratin på demokratidagarna! Kom och var med - för utan dig blir det ingen demokrati!

Till alla er som deltog i Huddinge demokratidagar...

2016-10-20

... ett stort tack för engagemang, arbetsinsats och glädje, tack för frågor, förslag och bra idéer!

Nu startar Huddinge demokratidagar

2016-10-10

Jämlikhet, rättvisa, solidaritet? Eller jämställdhet och yttrandefrihet? Vilken fråga tycker du är viktigast för demokratin? Se vår film om den viktigaste demokratifrågan och läs hela programmet för Huddinge demokratidagar.

Grattis till demokratipriset, Shabnam!

2016-10-06

Nu är vinnaren av Huddinge demokratipris 2016 utsedd och priset går till Shabnam Nikpour, ordförande i den mångkulturella föreningen Expose dance & music ensemble.

Nyhetsarkivet

Huddinges demokratifilm vann silvermedalj

Huddinge kommun har prioriterat att arbeta med medborgardialog på flera olika sätt. Under förra årets demokratidagar gjorde vi bland annat en film om demokrati. Den blev nominerad till bästa film på temat medborgardialog av Sveriges Kommuner och Landsting och under Demokratidagen den 6 april vann den andrapris. Stort tack till er som röstat!

Här kan du titta på vår vinnande film

Fler filmer i vår filmkanal

På Huddinge kommuns filmkanal på Youtube hittar du samtliga filmer från demokratidagar i Huddinge. Huddinge kommun har arrangerat demokratidagar sedan 2011.

Filmer från Huddinges demokratidagar 2015

Bild med texten Utdelning av Huddinges demokratipris 2015

Se filmerna om eleverna på Edboskolan som vann demokratipriset, energiminister Ibrahim Baylan som talade om världens klimat- och energiutmaningar och Mia Taikon och Fred Taikon i ett samtal om rasism och demokrati - Kan man skämta om allt? En utställning om satir, rasism och demokrati.

Demokratidagarna på facebook

 

Kontakta oss

Marcel Moritz
08-535 313 78
marcel.moritz@huddinge.se

 

Följ arbetet med demokratidagarna på Facebook:

http://www.facebook.com/
huddingedemokratidagar