Flemingsberg – en stadskärna i södra Stockholm där människor, kunskap och idéer möts

I Flemingsberg utvecklas en inspirerande mötesplats med människan i centrum. Här växer en urban stadsmiljö fram med närmare 12 000 nya bostäder, 20 000 arbetsplatser och en ny central stadskärna med handel, kultur och service.

Flemingsberg är en av södra Stockholms största mötesplatser med mycket goda kommunikationer. Målet för många är den växande campusmiljön med närmare 17 000 studenter där Karolinska Universitetssjukhusets vård och forskning är en naturlig del.

Campusområdet rymmer nästa år de fem högskolorna Karolinska Institutet, KTH, Södertörns högskola, Röda Korsets Högskola och Stockholms Musikpedagogiska Institut. Här utvecklas även de två forskningsmiljöerna Neo och Technology and Health som stärker områdets inriktning på Life Science.

Nya bostäder ger valfrihet
Större fastighetsbolag bygger sida vid sida med mindre för att komplettera dagens bostadsbestånd. Längs Hälsovägen skapar Riksbyggen, Brabo, Concent och Huge boende i olika teman med planerad inflyttning 2018 -2020. I Visättra ängar bygger Wästbygg, Vestigia och BoKlok välplanerat nära grönska. Inom campusområdet bygger samtidigt ByggVesta nya studentoch forskarbostäder med möjlighet till kompisboende.

Handel, kultur och restauranger
Vid tåg- och pendeltågsstationen planeras för handel, kultur, restauranger och nya inspirerande mötesplatser. De första etapperna är redan under byggnation och här reser sig en ny stadsdel med bostäder, ICA Maxi, hotell, gym och sportcenter. I kommande etapper planeras shopping, restauranger, nöje, kultur och utbildning blandat med kontor, bostäder och parker.

Här finns även ett växande rättscentrum. För att ge prioritet åt det hållbara resandet planeras även för ett helt nytt resecentrum. I Flemingsberg kommer du kunna njuta av pulserande stadsliv med vacker natur inom gångavstånd.

12 000 nya bostäder

Bland de 12 000 bostäder som planeras finns cirka 750 nya bostäder längs med Hälsovägen. Här bygger Riksbyggen, Brabo, Concent och Huge med tonvikt på hållbarhet och ett aktivt liv. Samtidigt förnyas Flemingsbergsparken till en levande stadspark, mitt i området.

Flemingsbergsdalen

I Flemingsbergsdalen pågår utvecklingen av nya bostäder, shopping, hotell och sportcenter. Redan under 2016 öppnar de första butikerna.

Resecentrum – ett nav i Mälardalen

Flemingsberg ska bli ett nav för det hållbara resandet i Mälardalen genom ett helt nytt resecentrum, granne med växande handel, kultur, restauranger och nya mötesplatser.

Forskningsmiljöer i framkant

Under 2016 flyttade KTH och Röda Korsets Högskola till den nybyggda utbildnings- och forskningsmiljön Technology and Health. När grannbyggnaden Neo invigs av Karolinska Institutet 2017 skapas en unik miljö för samverkan inom hälsa, vård och omsorg.

 

Webbplats för Flemingsberg

webbplatsen flemingsberg.se samlas allt från nyheter till information om pågående projekt, byggnationer och nya etableringar. 

Uppdaterad 21 juni 2017

Var informationen till din hjälp?