Earth Hour

Lördag den 24 mars genomfördes världens största klimatmanifestation, Earth Hour. Under en timme klockan 20.30−21.30 visar miljontals människor världen över sitt engagemang för klimatfrågan genom att släcka ljuset.

I Huddinge uppmärksammade vi detta med ett evenemang i Kungens kurva shoppingscenter. Där bjöds på spektakulär underhållning av Gycklargruppen TRIX. Klimat- och energirådgivningen och kommunens hållbart resandearbete ordnade barnaktiviteter och information om hur du kan minska din påverkan på klimatet . Även Södertörns fjärrvärme var på plats under dagen.

 

Earth Hour i förskola och skola

I samband med Earth Hour uppmuntrar vi förskolor och skolor att arbeta med utmaningar inom miljöområdet. Det handlar till exempel om att bli klimatdetektiver och leta efter klimatsmarta lösningar i förskolan och skolan. Genomför man utmaningen och skickar in sina resultat, finns chansen att vinna 1000 kr till sin förskola/skola. Läs mer om utmaningar för olika åldrar nedan.

Vinnare i utmaningarna

Vi har fått in många fina bidrag i tävlingen för förskola och skola, så tack alla ni som deltagit. Flera av dessa bidrag har vi lagt ut på facebook Huddinge miljö och klimat.

Vinnarna är:

  • Förskolegruppen Katten på Kästa förskola och skola
  • Solfagraskolan klass 6A
  • Solfagraskolan klass 6B
  • Solfagraskolan klass 6C
  • Vistaskolan klass 6 C

Utmaning förskola

Utmaning F6 årskurs 3

Utmaning årskurs 4-6

Utmaning årskurs 7-9

Utmaning gymnasier

Detektivbrickan

Uppdaterad 1 november 2018

Var informationen till din hjälp?