Miljöklubben Vårby gård får Huddinges miljöpris

18-12-06

Miljöklubben Vårby gård och initiativtagaren Ivica Burazin vinner årets miljöpris i Huddinge. De får 10 000 kronor för sitt arbete med att engagera unga i miljöfrågor.

Miljöklubben och Ivica Burazin får priset för sitt engagemang och intresse för miljöfrågorna i Vårby gård. Och för viljan att berätta för andra i sin närhet om det.

– Det är viktigt och roligt att få lyfta fram såväl ungdomars klokskap som vuxnas ansvar som förebilder. Det här visar också vilket stort miljöintresse som finns i Vårby, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för miljöfrågor i Huddinge kommun.

Miljöklubben Vårby Gård startades sommaren 2017 av Ivica Burazin. Han driver den både ideellt och inom ramen för sitt arbete på fastighetsbolaget Balder. Målet var att öka engagemanget för miljöfrågor. Samtidigt ville han skapa en mötesplats och meningsfulla aktiviteter för barn och ungdomar i åldern 9-13 år i Vårby Gård.

Idag har klubben 25 medlemmar. Under skolloven ordnas utflykter samt utbildningar med enkel och relevant miljöinformation som medlemmarna kan använda i vardagen, och sprida till andra i sin närhet. Utflykterna följs upp med samtal och lekfulla inslag som sorteringstävlingar.

– Hurra var det första ord som kom för mig! Vi är så stolta över att vårt arbete uppmärksammas. Priset gör det möjligt att ordna fler inspirerande aktiviteter för Vårbys ungdomar, säger Ivica Burazin, initiativtagare till Miljöklubben Vårby Gård.

Priset delas ut på kommunfullmäktiges sammanträde den 17 december.

Om Huddinge kommuns miljöpris

Huddinge kommun miljöpris delas ut till en enskild person eller en grupp av personer, till exempel en skolklass eller en ideell förening som är verksam inom Huddinge kommun eller som genom sin verksamhet utfört en betydande insats för natur och miljö i Huddinge. Alla i kommunen kan nominera en kandidat. I år kom det in sex nomineringar.

Uppdaterad 7 december 2018

Var informationen till din hjälp?