Årets vinnare UF-mässan 2018

18-12-04

Den 3 december ökade pulsen i Kungens Kurva Shoppingcenter då unga företagare i Huddinge kommun samlades för den årliga UF-mässan.

UF-deltagare Huddinge kommunFöretagen har startats och drivs av elever på gymnasieskolor i Huddinge kommun. Besökarna fick en glimt av framtiden då ungdomarna visade upp sina företagsidéer, prototyper och även färdiga produkter och tjänster. Många av besökarna tog därmed tillfället i akt och shoppade unika julklappar.

Under dagen fick UF-företagen möjlighet att presentera sina företagsidéer för en riskkapitalistjury och tävla om tre priser: Stora priset (6 000 kronor), Lilla priset (3 000 kronor) och Specialpriset (1 500 kronor). UF-deltagarna kunde även vinna mässpris i kategorierna Bästa bemötande, Bästa produkt, Bästa monter, Internationella priset och Ikea Centres Specialpris.

Årets vinnare

Bästa bemötande: Party Louder UF

Party Louder UFPartyLouder erbjuder uthyrning av ett komplett högtalarsystem till fester och andra tillställningar.

Motivering: Det här UF-företaget visade en enhetlig framtoning fylld av vilja och engagemang som även fick oss kunder engagerade. Genom att föra en dialog nådde de fram med sitt budskap - inte bara till våra hjärnor utan även till våra hjärtan.

Priset delades ut av Arena Huddinge som representerades av Margaretha Forssell och Eva Swede.

Bästa produkt: Normalize UF

Normalize UFNormalize UF:s affärsidé är att skapa barnböcker som normaliserar hbtq och olika etniciteter för att barn i tidig ålder ska få en bättre uppfattning om att alla är olika och att familjer kan se olika ut. 

Priset delades ut av Företagarna som representerades av Caroline Forssell och Maria Brantemark.

Bästa monter: Power Up UF

Power up UFPower Up UF har utformat en produkt som ska göra det enklare för kunder att ladda sina surfplattor, mobiltelefoner etc vid besök på till exempel kaféer och restauranger.

Motivering: Det här är UF-företaget som håller ihop affärsidé med monterns design. De har ett tydligt budskap där man enkelt förstår vad de marknadsför och säljer för produkt. En bärbar affärsidé som har en ljus framtid, och där de har en tanke kring monterns utförande.

Priset delades ut av Jeanette Liedegren, från Gewe Promotion.

Internationella priset (BUF): CU Reflex UF

CU Reflex

Barn- och utbildningsförvaltningens internationella pris delas ut till det företag som anses hålla störst internationella potential. Priset består i att de får delta med sitt företag på den internationella UF-mässan som äger rum någonstans i Europa. 

Motivering: Juryn har bedömt att UF-företaget har en stor möjlighet att sälja sin vara eller tjänst på en internationell marknad. Juryn har lyssnat på hur ni har resonerat kring ert företags internationella möjligheter - hur ni tänker att produkten ska marknadsföras samt er inställning till att representera Huddinge kommun på en internationell handelsmässa.

Priset delades ut av barn- och utbildningsförvaltningen som representerades av Peter Ringström, Lovisa Lind, Mathias Forsberg och Karin di Luca.

Ikeas specialpris: UF Tillsammans

UF TillsammansFöretaget UF Tillsammans tillverkar och säljer accessoarer som berättar en historia om hur företagets medlemmar kommit till Sverige som nyanlända med massa drömmar. De vill med sina produkter skapa möjlighet till en gemenskap mellan människor med olika bakgrund.

Motivering: Viktigare är någonsin är det att våga ta ställning för människors lika värde och förstå hur berikade våra liv blir om vi lär av varandra och håller ihop. Vi blir starka TILLSAMMANS!

Priset delades ut av Ingka Centre som representerades Maria R Andersson.

Arena Huddinges Riskkapitalisters Specialpris: Ingen podd för dig UF

Ingen podd för dig UFFöretaget har skapat en podd för unga med teman som relationer, vad som hänt i veckan/helgen, missbruk, konspirationsteorier och skola och utbildning.

Motivering: Med målet att personer ska få en bra känsla och bli på bättre humör levereras reflektioner värt många följare.

Priset delades ut av Edward Howard, vd, Arena Huddinge.

Arena Huddinges Riskkapitalisters Lilla lnvestering: Normalize UF

Normalize UF

Utöver priset för Bästa produkt så vann Normalize även Riskkapitalisternas Lilla investering på 3 000 kronor. Normalize UF:s affärsidé är att skapa barnböcker som normaliserar hbtq och olika etniciteter för att barn i tidig ålder ska få en bättre uppfattning om att alla är olika och att familjer kan se olika ut.

Motivering: Med en tydlig drivkraft att förbättra samhället kan det här företaget bidra med något alldeles extra.

Priset delades ut av Edward Howard, vd, Arena Huddinge.

Arena Huddinges Riskkapitalisters Stora investering: CU Reflex

CU ReflexCU Reflex säljer kläder med diskreta detaljer av reflexmaterial och fick ta emot den Stora investeringen på 6 000 kronor. 

Motivering: Med en idé som kopplar ihop säkerhet och det som efterfrågas bland sin målgrupp tycker vi att detta företag har en ljus framtid. 

Priset delades ut av Edward Howard, vd, Arena Huddinge.

Uppdaterad 5 december 2018

Var informationen till din hjälp?