Huddinge Stockholms läns bästa friluftskommun

18-04-20

Huddinge är även i år rankad som Stockholms läns bästa friluftskommun. Bakom undersökningen står bland annat Naturvårdsverket som vill ge friluftsfrågorna högre status hos kommunerna.

Alla Sveriges kommuner får svara på frågor om planering, information, samarbete och aktiviteter i en årlig undersökning som genomförs av Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening. 

– Det är bra att friluftsfrågorna får en högre status hos kommunerna och att arbetet med naturvägledning och aktiviteter ökar, säger Naturvårdsverkets generaldirektör Björn Risinger.

Vi i Huddinge får alltså fortsätta att vara stolta över vårt viktiga arbete med att skapa attraktiva friluftsmiljöer i våra 12 vackra naturreservat.

Passa på att besöka något av våra fina områden där naturen vaknar till liv efter vintern. Ta en vandring längs våra nymärkta vandringsleder i Gömmaren, eller en grilltur till sjön Trehörningen i Paradiset eller besök någon av våra fågelsjöar som just nu fylls med ett rikt fågelliv. Det finns alltid något att uppleva i Huddinges natur!

Upplev naturen via Huddinges naturkarta

Uppdaterad 20 april 2018

Var informationen till din hjälp?