Klass 6 AB vinnare i årets gå- och cyklatävling

18-11-23

100 procent miljövänliga resor. Det lyckades klass 6AB på Visättraskolan i Flemingsberg med och vann därmed första pris i årets gå- och cyklatävling för elever i årskurs F-6 i Huddinge

Malin Danielsson (L), kommunalråd, skriver under prischecken i årets gå- och cykla-tävling. Foto: Huddinge kommun

– Ett stort grattis till klassen, det är alltid lika imponerande att se vad de kan åstadkomma i tävlingar som denna. Tävlingen är ett sätt för oss att lyfta alternativa och miljövänliga sätt att ta sig till och från skolan, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Totalt deltog 114 klasser i årets tävling. Mellan den 10 och 21 september gick, cyklade eller åkte eleverna kollektivt till skolan. De kunde också bli avsläppta 300 meter från skolan eller vid en av skolans utsedda avlämningsplatser. Både resan till och från skolan räknades. Den klass som lyckats uppnå högsta andelen elever som genomfört utmaningen vann tävlingen.

Vinnarna får ett besök på Bounce för hela klassen. Dessutom lottades ett pris ut, även det ett besök på Bounce och det gick till klass 3B på Kästa skola.

Klass 6AB firar vinsten i årets gå- och cykla-tävling. Foto: Huddinge kommun

Uppdaterad 23 november 2018

Var informationen till din hjälp?