Bussgruppen i Huddinge är årets team

18-11-21

Bussgruppen, en av Huddinge kommuns dagliga verksamheter, blev den 20 november utsedda till årets team på Framtidsgalan.

Huddinges bussgrupp hjälper alla verksamheter med stort och smått. Foto: Huddinge kommun

Gruppen består av sex killar som alla har sina styrkor och förutsättningar utifrån sina olika diagnoser. De arbetar bland annat med att flytta möbler och prylar samt med återvinning av möbler, elektronik, papper och material. Gruppen ser till att saker inte slängs i onödan och att skräp återvinns på rätt sätt. De utför idag cirka 1000 uppdrag per år åt Huddinge kommuns olika verksamheter.

– Jag är så stolt över gänget så att jag inte kunde prata igår under prisutdelningen för att tårarna kom. Vi är otroligt glada över att vi, som en daglig verksamhet, får vara med i de här sammanhangen, säger Uffe Bjarnesson, arbetsledare, Huddinge kommun.

Hjälper olika verksamheter

Bussgruppen startade för ungefär fem år sedan när arbetsledaren Uffe Bjarnesson började. Han såg en grupp individer med härliga personligheter och stora förmågor, vars kapacitet inte användes på det sätt som han såg var möjligt. Kommunens olika verksamheter fick frågan om de inte behövde hjälp med något och behovet visade sig vara stort. Idag åker gruppen runt med sin van i hela kommunen och hjälper till med alla möjliga uppdrag.

– Bussgruppen gör en viktig miljöinsats och hjälper oss att använda våra resurser på ett effektivt sätt. Men framförallt ger Bussgruppen en betydelsefull arbetsplats till de som jobbar där genom en tro på att varje individ kan göra nytta efter sin egen förmåga, säger Malin Svahn Schenström, verksamhetschef för funktionshinderområdet, Huddinge kommun.

Om priset

Framtidsgalan anordnas av Framtidsverket, med syfte att lyfta fram offentlig sektor som arbetsplats.

Uppdaterad 21 november 2018

Var informationen till din hjälp?