Dagverksamhet

Om du har en demenssjukdom, funktionsnedsättning eller känner dig socialt isolerad kan du få komma till en dagverksamhet där du under dagtid får social samvaro samt möjlighet att delta i aktiviteter, till exempel:

  • gymnastik
  • promenader
  • fika
  • musikunderhållning
  • korsordslösning
  • spela spel.

Ansökan och avgifter

Om du vill ansöka om dagverksamhet ska du ta kontakt med kommunens biståndshandläggare. Det gör du genom att kontakta Huddinge servicecenter.

Du får välja dagverksamhet

När du har fått beslut om dagverksamhet får du inom ramen för ditt beslut välja vilken dagverksamhet du vill delta i. I dag kan du bara välja mellan kommunens verksamheter, men så snart vi har privata verksamheter som är godkända av kommunen, så kan du välja mellan dem också.

Alla dagverksamheter måste uppfylla samma krav, så oavsett vilken du väljer kan du vara säker på att alla håller en hög kvalitet.

Vilka kan jag välja mellan?

Se vilka utförare du kan välja mellan

Vad kostar det?

Oavsett vilken utförare du väljer betalar du samma avgift till kommunen.

Måste jag välja?

Om du inte vill eller kan välja dagverksamhet måste du inte göra det. Då kommer du att få en plats på en av Huddinge kommuns dagverksamheter. Om du sedan skulle ångra dig och vill göra ett val kan du göra det när som helst genom att kontakta din biståndshandläggare.

Hur gör jag för att byta?

Om du vill byta till en annan dagverksamhet kan du göra det när som helst genom att kontakta din biståndshandläggare. Du behöver inte berätta varför du vill byta om du inte vill. Vi ser till så att du får byta dagverksamhet så fort som möjligt, men det kan vara kö.

Hur får jag mer information?

Om du behöver mer information om hur du väljer eller om de olika dagverksamheterna kan din biståndshandläggare svara på dina frågor. Din biståndshandläggare kan också hjälpa till om du vill ha informationen på ett annat språk eller i ett anpassat format. 

Öppen verksamhet

Om du inte har behov av den biståndsbedömda dagverksamheten men ändå vill komma ut på aktiviteter kan du besöka kommunens seniorträffar. Dit kan du gå utan ansökan. 

Kontakta oss

Huddinge servicecenter
Sjödalstorget 13
141 85 Huddinge

Öppettider

Öppettider telefon
Måndag-onsdag kl 8.00–17.00
Torsdag 10.00–18.30
Fredag kl 8.00–15.00

Öppettider besök
Huddinge centrum
Sjödalstorget 13 
Måndag-onsdag kl 10.00–17.00
Torsdag kl 10.00–18.30
Fredag kl 10.00–15.00

Skogås
Skogås bibliotek, Skogås torg 7-9 
Måndagar och onsdagar kl 13.30–17.00 

Vårby gård
Familjecentralen i centrumhuset Vårby gård, övre plan, Vårby allé 14
Tisdagar kl 9.00–16.00, lunchstängt 12.00–13.00

Telefon: 08-535 300 00

E-post: servicecenter@huddinge.se

Uppdaterad 12 april 2018