Förtydligande om Hörningsnässkolan

24-02-20

Nyhet

I kommunens evakueringsplansunderlag om Solfagraskolan har vi tyvärr uttryckt oss otydligt om Hörningsnässkolan. Vi vill understryka att det inte finns något beslut om att Hörningsnässkolan ska evakueras. Vi beklagar otydligheten.

I kommunens evakueringsplansunderlag om Solfagraskolan nämns Hörningsnässkolan. Tyvärr kan skrivningen uppfattas som att det finns ett beslut om att Hörningsnässkolan ska evakueras till Tomtbergaskolan. Uppgiften har plockats upp av tidningen Mitt i Huddinge som publicerade en artikel om evakueringen av Solfagraskolan lördagen den 17 februari. I en faktaruta i anslutning till artikeln nämndes Hörningsnässkolan.

Uppgiften om att det är klart att Hörningsnässkolan ska evakueras stämmer inte. Hörningsnässkolan har renoveringsbehov – men något beslut om evakuering finns inte.

– Vi beklagar att det i vårt underlag kan uppfattas som att det finns ett beslut om att Hörningsnässkolan ska evakueras till Tomtbergaskolan. Det är förståeligt att både tidningen Mitt i Huddinge och invånare kan uppfatta det så när de läser vårt evakueringsplansunderlag för Solfagraskolan. Vi beklagar otydligheten. I dagsläget utreder vi fortfarande renoveringsbehovet för Hörningsnässkolan. Först därefter kan vi ta ställning till vilka åtgärder som behövs, och efter det kan vi eventuellt besluta om en evakuering av Hörningsnässkolan. Ett av de alternativ som vi i så fall kommer att titta på är en evakuering till Tomtbergaskolan – om Tomtbergskolan fortfarande har utrymme för det vid den aktuella tidpunkten, säger Frida Plym Forshell, utbildningsdirektör.

Detta gäller för Hörningsnässkolan

  • Under 2024 kommer underhållsbehovet för Hörningsnässkolan utredas vidare. Inom ramen för utredningen ska eventuellt evakueringsbehov tas ställning till.
  • Det är i dagsläget inte fastställt vilket underhållsbehov som finns och därför finns inget beslut om vare sig evakueringslösning eller tidplan.
  • Uppgiften som publicerats i Mitt i Huddinge om evakuering av Hörningsnässkolan är en del av ett arbetsmaterial som inte är aktuellt i nuläget. Om evakuering av Hörningsnässkolan behövs längre fram kommer flera alternativa lösningar att utvärderas, där Tomtbergaskolan kan vara en lösning som tas med i utvärderingen – om Tomtbergskolan fortfarande har utrymme för det vid den aktuella tidpunkten.
  • Föräldrar/vårdnadshavare till elever på Hörningsnässkolan kommer få information när kommunen har utrett underhållsbehovet och eventuellt evakueringsbehov.

Uppdaterad 20 februari 2024

Var informationen till din hjälp?